V podjetju Slovenska postelja vam svetujejo pri izbiri ležišča

Od začetka njenega obstoja Slovenska postelja namenja velik poudarek dodatnemu izobraževanju njenih prodajalcev, ki so zaposleni po številnih salonih in prodajalnah po celi Sloveniji. Pri podjetju se očitno zelo dobro zavedajo, da imajo potencialni kupci pred nakupom ustreznega ležišča po navadi kopico vprašanj. Med zelo pogostimi se pojavlja vprašanje, kateri tip ležišča izbrati. Kot že zagotovo veste, obstaja več tipov različnih ležišč.

V zadnjih letih je na tržišču veliko penastih ležišč ter takih iz lateksa. Tudi sam sem bil v dilemi, kateri tip ležišča izbrati. Prijazna prodajalka v prodajnem salonu podjetja Slovenska postelja mi je najprej zastavila nekaj vprašanj. Vprašala me je, ali spadam med tiste, ki jim je med spanjem bolj vroče ali bolj mrzlo. Zanimalo jo je tudi, ali ima moja postelja letveno ali polno dno. Poleg tega me je vprašala še, ali želim posteljo, ki je posebej oblikovana za tiste, ki imajo težave zaradi bolečin v hrbtu. Ko sem ji odgovoril na zastavljena vprašanja, mi je razkazala nekaj ležišč z žepkastim vzmetenjem. Dejala je, da mi v mojem primeru odsvetuje ležišča iz lateksa. 

Glede na to, da mi je med spanjem raje bolj vroče in se včasih celo potim, je poudarila, da je slabost ležišč iz lateksa, da prepočasi odvajajo odvečno vlago. Posledica tega je pregrevanje telesa zaradi prepočasnega odvajanja vode. Poleg tega pa lahko pride tudi do razvoja plesni znotraj ležišča iz lateksa, ki se je ne moramo več rešiti. Vsem pa je znano dejstvo, da je večina plesni zelo škodljiva za naše zdravje. To pa še zlasti velja za ljudi, ki so preobčutljivi na plesni in imajo težave zaradi alergijskega rinitisa in astme. Prodajalka podjetja Slovenska postelja je bila pri svoji razlagi zelo suverena in prepričljiva. Z veseljem sem sprejel njen predlog, da je zame najprimernejše ležišče iz žepkastega vzmetenja.